sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tomaatti-nokkos pizza

Lisäsin kasvispizzaan muutaman salamiviipaleen houkuttimeksi, että olisin saanut tuon miesväenkin maistamaan sitä, mutta ei auttanut. No mitäs siitä, jäipähän mulle enemmän!


Pizzapohja


1,5 dl lämmintä vettä
15 g hiivaa
ripaus suolaa
3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.Muotoile taikina käsin pellille pizzapohjaksi.


Täyte


0,5 dl valmista salsakastiketta
4 isoa tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1 iso mozzarellapallo
1 paprika
tuoreita nokkosia

Levitä pohjan päälle salsakastiketta. Lado päälle viipaloidut tomaatit, mozzarella ja paprika. Hienonna valkosipuli ja ripottele pinnalle. Huuhtele nokkosista pölyt pois ja silppua käsin lehdet pizzan päälle. Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti