sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Teriyakilohi maistuu mahtavalta kinkku-kuurin jälkeen

...ja lisäksi se on tosi nopea tehdä:

n. 600 g kirjolohifileetä
suolaa
1 dl teriyakikastiketta
auringonkukansiemeniä

Pyyhi lohi puhtaaksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele pintaan suolaa ja kaada päälle teriyakikastiketta. Ripottele kastikkeen pintaan auringonkukansiemenet. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Seuraksi voi vaikka paistaa nuudeleita:

2 pitkää nuudelilevyä

2 l kiehuvaa vettä
1 paprika
1/2 sipuli
herkkusieniä
sweet chili-kastiketta

Keitä 2 litraa vettä, siirrä kattila pois liedeltä ja laita nuudelilevyt likoamaan noin 5 minuutiksi. Kuutioi paprika, sipuli ja herkkusienet. Kuullota vihanneksia pannulla öljyssä. Valuta nuudelit ja nosta pannuun vihannesten sekaan. Paista seosta käännellen, kunnes nuudelit saavat pintaan hieman väriä. Lorauta joukkoon hiukan sweet chili-kastiketta ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti