sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Piparimuffinit

Jo vuosia (ehkä koko elämäni...) meillä on ollut tapana leipoa itsenäisyyspäivänä yhdessä jotain jouluista. "Me" on vuosien kuluessa vaihdellut: lapsuudessa leivottiin mummolassa ja nykyisin meillä. Nykyään "me" tarkoittaa siskoani ja minua ja poikia, mutta tänä vuonna äitikin oli  mukana touhussa. Mummola-vuosina leivottiin aina perinteisiä pipareita ja torttuja, mutta Jaanan kanssa meillä on ollut tapana kokeilla aina jotain uutta. Menestys on ollut aika vaihtelevaa ja tänä vuonna muisteltiinkin naureskellen marmelaadeja, joita joskus 10 vuotta sitten tehtiin... tai oikeammin yritettiin tehdä :D. Ne oli niin kammottavia, että jäivät syömättä, mutta pidettiin niitä kyllä esillä, kun ne oli niin kauniita!!! Silloin heitin ohjeenkin pois, etten varmasti enää ikinä erehtyisi siihen hommaan, mutta nyt ajatus alkoi oikeastaan taas houkuttaa... ;)

Tällä kertaa pitäydyttiin varman turvallisissa ohjeissa ja saatiin aikaiseksi piparimuffinsseja (joihin napattiin ohje Kinuskikissalta), Marianne-cookieita, joulupipareita ja pellillinen lihapiirakkaa. Nami nam!

Piparimuffinit 

150 g margariinia
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
3/4 dl maitoa
100 g vaniljarahkaa

Pinnalle piparitaikinaa.

Vaahdota margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljarahka. Lusikoi taikina muffinivuokiin.

Kauli piparitaikina levyksi ja tee muotilla kuvioita. Paista muffineja 200 asteessa n. 10 minuuttia ja laita sen jälkeen jokaisen muffinin päälle piparkakkutaikinasta tehty kuvio. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele piparit halutessasi sokerikuorrutteella.

Leipomisen jälkeen herkuteltiin tapaksilla...

...ja kunnioitettiin itsenäistä Suomea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti