lauantai 9. helmikuuta 2013

Kinkkupiirakkaa.... nam!

Mä tykkään suolaisista piirakoista. Ne sopii hyvin vaikka iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Yleensä jos teen jonkun piirakan, sitä syödäänkin ensin kotona ja loput vien seuraavana päivänä töihin evääksi. Kuten tämän kinkkupiirakan.

Kinkkupiirakka


Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl 3-viljan sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:
200 g kinkkusuikalaita/kuutioita
puolikas punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
3 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
1 dl maitoa
1 ps juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa

Nypi pehmeän rasvan joukkoon jauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina tasaisesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa sen jälkeen 200 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Levitä puolikypsän pohjan päälle kinkkusuikaleet ja kuutioitu paprika ja murskatut valkosipulinkynnet.

Sekoita munat, ranskankerma ja maito ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle mausteet ja lopuksi juustoraaste. Laita takaisin uuniin ja paista vielä n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti