lauantai 12. tammikuuta 2013

Broilerpiirakka

Tänään alkoi tuntua, että toimin koko päivän pelkästään poikien taksikuskina. Starttasin pihasta niin monta kertaa, että menin jo laskuissakin sekaisin. Ensin Santtu treeneihin, sit ruokakauppaan, hain Santun treenikamat koululta ja vein tilalle lätkäkamat, vein Empun kavereille leikkimään, kävin zumbassa ja taas kotona, hain Santun jäältä ja Empun kavereilta, välillä kotiin rauhoittumaan ja illalla taas hakemaan Eemeliä kamuilta. Huh! Mut ei se mitään, niin kauan kuin on kivaa!

Kaiken häsäämisen ja suhaamisen jälkeen teki mieli lösähtää illaksi sohvalle tv:n ääreen punaviinilasillisen kanssa. Jep, todellakin yhden lasillisen... Pilliviini on siitä hieno keksintö, ettei tarvi avata pulloa ja sitten joko juoda sitä kokonaan tai kaataa lasillisen jälkeen pilalle mennyttä loppua viemäriin. Vaikka olenkin nimennyt tötsän pilliviiniksi, ei sitä sentään pillin kanssa myydä. Muuten se kyllä muistuttaa meikäläisiä pillimehuja: vastaavanlainen tetra, sisältönä 2,5 dl viiniä. Toivoisin, että nämä tulisi myyntiin Suomessakin. Ne on meinaan tosi näppäriä ottaa mukaan esim. piknikille, eikä tule sirpaleitakaan!

 Ennen täydellistä lösähtämistä leipaisin vielä broileripiirakan, ettei pelkkää viiniä tartte latkia.



Broileripiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
300 g broilerinsuikalaita
1 sipuli
1 paprika
1/2 pussia maissia
2 ananasrengasta paloina
1 tl currya
mustapippuria
2 1/2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
pussillinen juustoraastetta

Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Ruskista broilerit tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Kuullota silputtu sipuli ja lisää pannulla pieneksi pilkottu paprika. Paista hetki ja lisää broilerit joukkoon. Lisää sekaan maissit, ananas ja mausteet. Anna maustua hetki pienellä lämmöllä. Sekoita kermasta ja kananmunista tasainen seos.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista taikinaa yksinään 10 minuuttia 200 asteessa. Kaada täyte vuokaan, päälle kerma-munaseos ja pinnalle juustoraasteet. Paista piirakkaa vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti