keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Nakit piiloon!!!

Sanoin ennen vuoden vaihdetta perheelle, että mua ei sitten nappaa yhtään mitkään nakit, lihapullat ja ranskalaiset uuden vuoden syömiseksi. Ja poruhan siitä nousi!!! Mutta kaikkia tyydyttävä kompromissi onneksi löytyi: nakit piilotettiin taikinakuoren sisään ja pekonilihapullien kanssa syötiin fetapastaa.

Juustoiset nakkipiilot (12 kpl)


3 torttutaikinalevyä
6 nakkia
mustaleima emmental-juustoa
kananmuna

Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan. Leikkaa aina yksi levy neljään osaan. Kauli palojen päitä vähän litteämmäksi. Kääri taikinaviipaleen sisään puolikas nakki pienen juustoviipaleen kanssa. Laita uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ja jos sulatit koko paketillisen taikinalevyjä, saat paistettua viimeisistä taikinalevyistä vielä neljä luumutorttua jälkiruuaksi.......

Feta-pasta


n. 4 dl gnocchi-pastaa
1/2 punasipuli
1 rkl öljyä
1/2 tölkkiä tomaattimurskaa (valkosipuli)
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
oreganoa
mustapippuria
1/2 purkkia Pirkan salaattijuustokuutioita
1/2 dl salaattisiemen sekoitusta

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska. Lisää vähän vettä ja keitä pari minuuttia. Mausta hunajalla, oreganolla ja pippurilla.

Sekoita keskenään kastike ja keitetty pasta. Lisää joukkoon valutetut salaattijuustokuutiot ja siemenet.

Muuten uuden vuoden aatto olikin harvinaisen kurja: Elmeri oli sairaana ja kaikki perinteiset juhlimiset jäi väliin. Oltiin pelkästään oman perheen kesken ja raketitkin isommat miehet kävi poksauttelemassa keskenään omalla pihalla. Me Empun kanssa kurkittiin vaan ikkunan takana :(. Keskustan ilotulitustakaan ei nähty ollenkaan, vaikka kuultiin kyllä. Ja tinat odottaa kaapissa pirteämpää porukkaa (ja ruikuti ruikuti ;D). Ehkä meillä onkin tänä vuonna loppiais-tinat...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti