lauantai 19. tammikuuta 2013

Mangoa ruokaan ja leivontaan

Mikäs sen mukavampaa talvipäivänä kuin letkeät lattarirytmit, kun pihalla paukkuu talven pahin pakkanen! Aamulla herätessä mittari näytti -28, jippiaijee! Ensin ihmetytti, että missä kumman tamineissa sitä pystyy kävelemään paleltumatta jumppaan saakka, mutta kerrospukeutuminen pelastaa aina. Zumbaan siis! Lantion vatkaamisen jälkeen olikin jo nälkä. Ja makeannälkä! Liekö johtunut aamupäivän lattaritunnelmista vai pakkasen herättämästä väriterapian tarpeesta, että mangoa päätyi sekä kanakastikkeeseen, että kääretorttuun. Ja molemmat maistui!

Pähkinäinen broilerkastike


300 g broilerin suikaleita
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl suolapähkinöitä
1 dl mango-pilttiä
1 tl currya
1 rkl kanafondia
2 dl ruokakermaa (juusto)

Paista broilerinsuikaleet ja lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja curry. Kuullota hetki. Sekoita joukkoon suolapähkinät ja kerma. Hauduta hetki. Lisää kastikkeeseen mangosose ja fondi. Meillä tämä oli tarjolla jasmiiniriisin kanssa.



Vaniljainen mangokääretorttu


3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Mango-pilttiä
Vaniljanmaksuita kakkumoussea

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Paista 225 asteessa 5-10 minuuttia. Jäähdytä vähän ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Levitä torttulevylle mangosose ja ohjeen mukaan valmistettu kakkumousse. Kääri rullalle. (Pussillisesta kakkumousse-aineksia kääretorttuun meni noin puolet. Loppu jäi pojille sellaisenaan syötäväksi jälkkäriksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti