perjantai 4. tammikuuta 2013

Juuressosekeitto, joka kelpasi miehellekin

Meidän perheessä elää lauma lihansyöjiä, joten kasvisruoka on aina riski. Siksi teen aina kasvisruuan oheen jotain, jolla saa hyviteltyä nälkäisen perheen mielialaa. Halusin kokeilla joulukuun Ruoka-Pirkassa ollutta  juuressosekeiton ohjetta ja sen kaveriksi tein salami-patonkia. Ja vielä varmuuden vuoksi iltapalaksi puolukka-vispipuuroa...

Juuressosekeitto

(3-4 annosta, 15 min)

1 pkt (500g) Pirkka juuressosetta
n. 4 dl maitoa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g tuorejuustoa (Italian yrtit)

Pinnalle krutonkeja tai tuoreita yrttejä

Kuumenna juuressose ja maito kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mutta älä keitä enää.

Ripottele pinnalle krutonkeja tai tuoreita yrttejä, jos on. Meillä ei ollut.

Tuoreen patongin leikkasin neljään osaan ja täytin voidellut palat jäävuorisalaatilla, juustolla, pepperonisalamilla, suippopaprikalla ja perunasalaatilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti