torstai 6. joulukuuta 2012

Lumi on jo peittänyt.... talviset pullat

Meillä on aina leivottu itsenäisyyspäivänä yhdessä ihan lapsesta asti. Pienenä me kokoonnuttiin mummolaan ja leivottiin perinteisiä torttuja, joulupipareita, kuivakakkuja ja lihapasteijoita. Viimeiset vuodet me ollaan siskon kanssa leivottu meillä milloin mitäkin, usein uusia reseptejä kokeillen. Tänä vuonna kummallakaan ei oikein ollut ideoita leivonnaisten suhteen, joten peruslinjalla mentiin. Mutta perinteistä ei luovuta!

Talviset kierrepullat


50 g hiivaa
5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Täyte:
n. 1 dl Flora Culinessea
1 dl sokeria
2 rkl valilliinisokeria
kanelia

Pinnalle:
1 kananmuna
lumihiutale-koristeteita
nonparellaja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja lisää margariini jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Vaivaa taikinaa ja jaa se kahteen osaa. Kauli puolikkaat n. 40x40 cm paloiksi. Levitä pinnalle Flora Culinessea, keskenään sekoitettuja sokereita ja kanelia. Taita taikina puoliksi.

Leikkaa taikinalevyistä n. 2 cm leveitä suikaleita. Kierrä suikaleita päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kerälle. Käännä hännät pullan alle. Kohota pullia liinan alla ja voitele sitten kananmunalla. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti