sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Minttusuklaamoussea jälkkäriksi

Elämäni kiireisin joulukuu alkaa olla takana päin. Vuoden viimeinen päivä on huomenna... Kaiken arkikiireen keskellä joulun valmistelukin jäi vasemmalla kädellä huitaisuksi, joka on tosi surullista. Hädin tuskin sain jouluruuat ja leivonnaiset tehtyä, puhumattakaan, että niistä olisi jotain ehtinyt päivittää... Mutta mitäs siitä, joulu on taas ensi vuonna ja jouluruuat taas samat!

Joo, myönnän: mä olen niitä ihmisiä, joka haluaa vuodesta toiseen joulupöytäänsä kinkkua ja laatikoita ja muita joulun perinneruokia. Jotain uuttakin pitää joka vuosi kokeilla. Tänä vuonna se oli superhelppo jälkiruoka: jäädytetty minttusuklaamousse.

Jäädytetty minttusuklaamousse


2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
2 levyä Pandan minttutäytesuklaata

Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
koristerakeita/nonparelleja

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset vaaleaksi. Sulata paloitellut minttusuklaalevyt mikrossa välillä sekoittaen. Kaada suklaa keltuaisten joukkoon ja vatkaa seos sileäksi. Sekoita joukkoon kermavaahto.

Annostele laseihin/tarjoiluastioihin, laita lasit tarjottimelle ja pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään.

Ota jälkiruuat pakastimesta ja koristele, tarjoa heti.

Jälkiruuan jälkiruuaksi maisteltiin glögiä. Mä tykkään glögistä hirveästi, mutta aina punaisena. Nyt hankin sitten vaihteeksi vaaleaa: Blossaa. Ehkä ennakkoluuloista johtuen ensimausta en tykännyt. Maistui siltä, kuin olisi hörpännyt kuumaa sokeroitua vettä, jossa on liotettu viikko katajanoksia. Seuraava kulaus maistui jo hyvältä ja voin ehdottomasti juoda tätä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti