maanantai 10. joulukuuta 2012

Banaanikakkua jouluisin maustein

Mä tykkään banaanikakusta, kun se ei ole ollenkaan kuivaa. Kuivakakulla on muuten typerä nimi: kuka nyt haluaisi syödä KUIVAA kakkua! Mun mielestä ne on parhaita nimenomaan kostean mehevinä. Ja banaanikakku on juuri sellainen. Koska kulhossa oli banaaneja, jotka alkoivat uhkaavasti tummua, oli banaanikakkua ihan pakko tehdä. Tähän aikaan vuodesta se tietenkin sai seurakseen jouluiset mausteet.

Banaani-maustekakku


150 g margariinia
2 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 ylikypsää banaania
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl kylmää vahvaa kahvia
korppujauhoja kakkuvuokaan

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon soseutetut banaanit ja kahvi.  Sekoita mausteet jauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti