sunnuntai 25. marraskuuta 2012

TIKKAna

Viikonloppuna teki mieli syödä jotain mausteisempaa ja kun tikka masalan ohje oli jäänyt mielen perukoille, oli kaiveltava kaappeja, josko ainekset löytyisi. Lähestulkoon kaikki tarvittava löytyikin ja loppuun päätin käyttää soveltuvia korvikkeita. Kerman korvaaminen kermaviilillä teki kyllä kastikkeesta melko paksua, joten ehdottomasti käytän mieluummin kermaa.


Kanaa tikka masala


n. 500 g broilerin rintafileitä
4 rkl turkkilaista jogurttia
4 rkl keltaista currytahnaa (Pirkka)

kastike:
 200 g paseerattua tomaattia
2 dl kermaa (korvasin kermaviilillä)
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl situunan mehua
1 rkl hunajaa
inkivääriä
kanelia
mustapippuria
suolaa

Paloittele liha reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita jogurtti ja currytahna ja upota lihapalat seokseen maustumaan. Jos ehdit antaa maustua pari tuntia, niin hyvä, (jos et, niin hyvää se on silti.) Laita broilerit mausteseoksineen 275-asteiseen uuniin grillivastuksen alle n. 10 minuutiksi. Pinta saa vaikka vähän ruskistuakin.

Laita kaikki kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. 20 minuuttia. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon grillatut kanat ja hauduta vielä n. 5 minuuttia. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti