torstai 1. marraskuuta 2012

Riiiiiivatun tenava!!!

Penteleen ipana oli salaa molskauttanut mun kännykän vessanpönttöön! Puhelin oli niin siististi kuivattu päältäpäin, etten huomannut yhtään mitään ennen kuin yritin vastata soivaan puhelimeen. Puhelimesta ei enää kuulunut mitään ja vesi alkoi valua sisältä! Siinä vaiheessa Eemelikin ymmärsi, että on turha yrittää kiistää tapahtunutta. Puhelin kuivui yön yli osina ja heräsi taas tänään henkiin. Ihme vekotin! Se taitaa tietää, että on menossa vaihtoon, niin nyt se yrittää esittää kilttiä...
Noh, ruokaakin oli saatava. Koska äiti on vähän väsynyt (taas), lähetin kerrankin Mikan kauppaan. Listan kanssa toki, mutta yllätyksia odottaen ;). Kuten odottaa saattoi, yllätyksiä löytyi ostoskassista enemmänkin, mutta ensimmäisenä pannulle pääsi naudan sisäfilepihvit.

Sisäfilepihvit

2 naudan sisäfilepihviä
margariinia

 Anna pihvien lämmetä huoneen lämmössä vähintään tunti. Meillä pihvit oli valmiiksi pippuroitu, joten muuta niille ei tarvinut tehdäkään. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää margariini. Paista pihvejä pannulla, kunnes raaka puoli alkaa hikoilla. Käännä pihvit ja vähennä vähän lämpöä. Kun kypsä puoli alkaa hikoilla, pihvit ovat valmiit (medium+). Annan lihan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. (Laita päälle vaikka folio, ettei jäähdy.)

Lohkoperunat


4 isohkoa perunaa
oliiviöljyä
suolaa
barbecue maustetta
mustapippuria

Pese perunat ja pilko pituussuunnassa lohkoiksi. Laita kulhoon ja kaada sekaan loraus öljyä. Sekoita vähän, jotta öljyä on perunoiden pinnoilla. Lisää sekaan mausteita maun mukaan ja sekoita. Mausteet tarttuun hyvin perunoiden öljyiseen pintaan. Levitä lohkot tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti