maanantai 12. marraskuuta 2012

Paisti iseille

Hiphei! Viimeinkin mä onnistuin paistamaan paistin juuri sopivaksi! En mä kyllä kauhean montaa kertaa ole yrittänyt, mutta hyvä, että nyt onnistui, kun oli lauma isejä pöydässä...

Naudan paisti kermakastikkeella


1 kg naudan paistia valmiiksi marinoituna

Ota paisti huoneen lämpöön tunti ennen uuniin laittamista. Ruskista pinta paistinpannulla joka puolelta. Laita paistin kokoiseen vuokaan tai jos vuoka on isompi, laita vuokaan foliota ja käännä reunat ylös paistin viereltä. Laita sisälämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista 125 asteessa, kunnes sisälämpö on n. 65 astetta. (70 asteinen on sisältä täysin kypsä, 60 asteinen on mehevä, ei ihan kypsä ja voisko tätäkään enää tyhmemmin sanoa?) Ota paisti uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä folion sisällä vajaa puoli tuntia. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja tarjoa kermakastikkeen kanssa.

Kermakastike


naudan paistista irronnut liemi
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 Fond du chef-kuutio
2 dl ruokakermaa

Kaada paistin liemi kattilaan. Vispaa joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna. Lisää vesi ja Fond du chef. Kiehauta. Lisää ruokakerma, sekoita ja hauduta n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti