sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän jälkiruoka

Tämä kakku vei kielen mennessään valmistusvaiheessa. Valkosuklaa, kermavaahto ja minttu-dominot on kaikki mun herkkuja! Saa nähdä, miltä maistuu niiden yhdistelmä, kun valmista kakkua pääsee maistamaan. Mä tiedän, että jotkut ei tykkää kermavaahdosta yhtään, mutta mun mielestä se on ihan järjettömän hyvää. Se maistuu puhtaalle, raikkaalle ja.... no, lapsuudelle! Ehkä se on se nostalgia, mikä sen saa maistumaan niin hyvältä. Lapsena kun kermavaahtoa oli mummolassa tarjolla melkein kaiken kanssa... (Mä taidan kuulostaa ihan Valion mainokselta :D)

Valkosuklaa-juustokakku


175 g Domino-keksejä (minttu)
70 g sulatettua margariinia

Leikkaa irtovuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia, jotta valmis kakku on helpompi siirtää tarjoilualustalle. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto sulaneeseen suklaaseen. Sekoita vaahdot joukkoon. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä.  Purista niistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta mikrossa ruokalusikallinen vettä. Liuota siihen liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää nauhana täytteeseen hyvin vatkaten.  Kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Pinnan voit koristella esim. valkosuklaalastuilla.

PS. Teinkin kakun pinnalle kiilteen glögistä. Hyvää oli! Kiilteeseen tarvii 2 dl glögiä ja 1 dl hyytelösokeria. Valmista hyytelösokerin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti