maanantai 5. marraskuuta 2012

Halloween-huumaa ja currybroileria

Hassun hauskaa halloweenia vietettiin Lopen synkeässä metsässä sankan sumun ympäröimänä. Juhlat olivat siis mökillä ja iltaan oli panostettu kovasti. Sekä järjestäjät että vieraat olivat varustautuneet asianmukaisesti. Vieraat oli kutsuttu paikalle porrastetun aikataulun mukaan ja kaikki kiersivät joko yksin tai pareittain "kauhujen polun" totuutta etsien. (Paitsi ne, jotka oli valjastettu tehtäviin reitin varrelle...) Minä olin yksi illan avustajista ja kyykötin pimeässä metsässä nuotion ääressä. Kun kulkijat sinne asti löysivät, tarjosin heille valittavaksi totuuden tai valheen kortit. Totuuden kortin valinneet neuvoin reitille ennustajan luokse. Valheen kortin valinneet päätyivät illan isännän tupaan, jossa heille ennustettiin Musta Pekka-korteista ;). Onneksi siellä metsässä ei tarvinut ihan yksin olla, olis meinaan alkanut jo itseäkin pelottaa. Mika oli mulla seurana ja hyökkäsi pirun asussaan kiven takaa ajamaan kulkijoita matkoihinsa, kun olin saanut heille ohjeet annettua.


Ennustaja katsoi tarot-korteista mennyttä ja tulevaa ja menneen osalta asiat pitivät kumman hyvin paikkansa... Tulevaisuus taas näytti mun korteissa niin hyvältä, että toivon todella, että sekin vielä totetuu :).

Illan aikana tarjolla oli monenmoisia herkkuja: apinanaivo- boolia, verisiä sormia, poronpapana-salaattia, keitettyjä kastematoja, paholaisen palleja tikussa, kurpitsapiirakkaa kärpäsillä ja vaikka mitä muuta, joita en nimeltä edes muista.Ruokaa oli viikonloppunakin tehtävä ja lautasilta löytyi thaimaalaista curry-broileria ja jasmiiniriisiä.

Currybroileri ja jasmiiniriisi


n. 1 kg broilerin koipireisiä
1 dl keltaista currytahnaa (Pirkka)
1,5 dl turkkilaista jogurttia

Ota koivet lämpenemään. Sekoita kulhossa currytahna ja jogurtti. Katkaise koivet nivelen kohdalta ja tee pintaan muutamia viiltoja. Lado koivet laakeaan uunivuokaan ja lusikoi curry-jogurttiseos päälle. Anna maustua tunnin verran. Paista 200-asteisessa uunissa vajaa tunti.

Keitä jasmiiniriisi ohjeen mukaan ja tarjoa salaatin kanssa. Hyvää on, mutta lasten makuun himpun verran liian tulista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti