keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Jäädytetty suklaajuustokakku

En tiedä kuvittelenko vaan, vai iskeekö mulle oikeasti suklaanhimo syksyllä pahempana kuin kesällä. Siltä ainakin tuntuu. Jäädytetty juustokakku on ihanan suklainen ja auttaa hetkeksi akuuttiin suklaahimoon. Kakku on niin tuhtia kamaa, ettei sitä voi edes syödä paljoa kerralla ja silti himo jo hellittää :).

Jäädytetty suklaa-juustokakku

Pohja:
9 Digestive keksiä
40 g margariinia

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa

Murenna keksit hienoksi ja lisää sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada muruseos pohjalle ja painele käsin tasaiseksi.

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita keskenään juusto ja sokeri ja lisää vanilliinisokeri. Erittele munista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.


Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi erikseen ja sekoita vaahto juustoseokseen. Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Pakasta yön yli. Ota kakku sulamaan n. puoli tuntia ennen tarjoamista. Irrota reuna, nosta tarjolle. Halutessasi voit koristella pinnan esim. raastetuilla suklaalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti