torstai 13. syyskuuta 2012

Rieskaa jämistä

Eilisen perunamuusin jämistä tein iltapalaksi perunarieskoja. Oli pakko, koska ruuan roskiin heittäminen on tuhmaa! Rieskat on lämpiminä tosi hyviä ja lapsetkin tykkää... Ainekset sekoittelin tosi mutu-tuntumalla. Vähän sen mukaan, että muusia oli tietty määrä ja muuta lisäsin sen verran, että taikina tuntui sopivalta.

Perunarieskat

3 dl löysähköä perunamuusia (tähteeksi jäänyttä)
1 muna
ripaus suolaa
1,5 dl jauhoja

Sekoita perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos muusi on paksua, notkista sitä ensin vähän maidolla. Lisää jauhot. Tee taikinasta kökköjä leivinpaperille. Taputtele ne jauhotetuin käsin pieniksi leipäsiksi (n. 1/2 cm paksuiksi).

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa tulla rusehtavia täpliä. Tarjoa lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti