maanantai 24. syyskuuta 2012

Eiks nää omenat koskaan lopu? -Omenapannukakku

Kun kerran omenoita on, niin niitä sitten tuupataan joka paikkaa: sunnuntain iltapalaksi tekaisin omenapannaria. Seuraksi Santtu teki banaani-päärynäpirtelöä, joka oli ihan huippuhyvää!


Omppupannari

4 omenaa
7 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Pese ja pilko omenat. Levittele kuutiot leivinpaperille uunipellin päälle.
Tee pannaritaikina: vispaa maidon joukkoon munat, jauhot ja mausteet. Kaada taikina omenalohkojen päälle ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Santun banaani-päärynäpirtelö

2 banaania
5 dl päärynäjäätelöä
1 dl maitoa (tai tarpeen mukaan)

Pilko blenderiin banaanit ja jäätelö. Lorauta sekaan maitoa sen verran, että pirtelöstä tulee sopivan paksuista. Surauta valmiiksi ja se on siinä! Onnistuu siis helposti koululaiselta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti