keskiviikko 1. elokuuta 2012

Tomaattikeittoa

Tuoreista tomaateista tehty keitto oli tosi hyvää. Jopa lasten mielestä se oli epä-pahaa ja se on jo paljon sanottu!
Laavaa kattilassa

Tomaattikeitto 

1 kg tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 tl suolaa
sokeria
mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Pinnalle juustoraastetta ja krutonkeja

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sekaan silputtu sipuli kuullottumaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Paloittele tomaatit ja poista kannat. Lisää tomaattikuutiot kattilaan kuullotetun sipulin sekaan. Lisää joukkoon vesi ja tomaattipyree. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Keitä 5 minuuttia. Soseuta seos blenderissä (tai sauvasekoittimella). Lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää lautaselle annoksen päälle krutonkeja ja juustoraastetta. Nauti vaikka yrttivoipatongin kanssa!

Iltapalaksi vielä päräytin mustikka-smoothieta. Oli siis jokseenkin liemipainotteinen ruokapäivä, mutta mitäs siitä, kun oli hyvää! Eikä liemipäivä muutenkaan paskempi vaihtoehto ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti