tiistai 10. heinäkuuta 2012

Raparperi-kaurapiirakka

Sunnuntai-illan teevieraille värkättiin piirakka viimeisistä omalla pihalla törröttäneistä raparpereista. Vieraat tuli pihaan pikkuruisen koiranpennun kanssa, niin tuli kiire ja vahingossa laitoin uunin liian kuumalle. Piirakan pinta alkoi vähän ruskettua, mutta onneksi ei ehtinyt kärtsätä ennen kuin huomasin pelastaa sen.

Raparperi-kaurapiirakka


Taikina:
1 dl jogurttia
1 muna
50 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa

Laita margariini sulamaan. Vatkaa jogurtti ja muna. Lisä sula margariini ja sokerit. Lisää jauhot ja ruokasooda ja vatkaa tasaiseksi. Kaada pyöreään piirakkavuokaan.

Pinnalle:
50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
raparperikuutioita

Sekoita kattilaan sulatetun margariinin joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Kuumenna hetki sekoitellen. Ripottele piirakan päälle kauramössö ja raparperikuutiot. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti