lauantai 21. heinäkuuta 2012

Piirakkapäivä

Päivällä olin lähdössä zumbaan jo treenikuteet päällä ja reppu valmiina, kun joku kumma piirakanhenki muutti mieleni. Jäinkin kotiin leipomaan. Hyi minä... niinhän ne vatsamakkarat sulaakin! Lopputuloksena oli lounaspiirakka jauhelihalla ja jälkiruokapiirakka raparperilla.


Jauhelihapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
2 dl pakastemaissia
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
2 dl juustoraastetta

Valmista taikina: nypi jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Laita jääkaappiin odottamaan.

Ruskista jauheliha. Leikkaa paprikasta koristeet päällistä varten ja kuutioi loput. Hienonna sipuli. Lisää paprikakuutiot ja sipulisilppu pannulle jauhelihan sekaan kuullottumaan. Lisää sekaan myös maissit. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon kermaviili ja munat.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paistaa ensin pelkkää pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Kaada sitten täyte vuokaan ja ripottele pinnalle ja juustoraaste ja paprikarenkaat koristeeksi. (Meillä keltaisesta paprikasta kehkeytyi tänään aurinko kesäisen päivän kunniaksi.) Paista 200 asteessa vielä n. 25 minuuttia.

Jälkiruuaksi pötkähti TAAS raparperipiirakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti