maanantai 30. heinäkuuta 2012

Mustikoita tuutin täydeltä

Himohamstraaja on päässyt taas vauhtiin! Mansikoiden jälkeen on vuorossa mustikat... Voisin kyykkiä metsässä vaikka kuinka kauan, ellei perhe asettaisi jonkinmoisia rajoitteita :) . Kun mustikoita on kerran tullut kerättyä, on niitä tullut myös käytettyä: sekä mustikkakiisseliä että mustikkapiirakkaa oli viikonloppuna tarjolla.




Mustikkapiirakka


150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

Pehmitä margariini mikrossa ja vatkaa sokeri sekaan. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele mustikat taikinan päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti