lauantai 7. heinäkuuta 2012

Mokkakääretorttu

Mökiltä paluun jälkeen oli tulossa kummipoika perheineen kyläilemään. Kahvin kanssa tarjottavaksi tein Yhteishyvässä olleen reseptin mukaan mokkapaloilta maistuvan kääretortin. Helppo ja herkullinen! Ihan vähän muokkasin ohjetta: tuorejuustoksi valitsin appelsiinin makuisen vaihtoehdon, joka oli oikein toimiva ratkaisu. Ai niin, ja jätin myös vaniljasokerin pois täytteestä.

Mokkakääretorttu

 (10-12 annosta)

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa oman maun mukaan (esim. appelsiini)

Koristeeksi nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi.

Sekoita kahvista, margariinista, kaakaojauheesta ja tomusokerista kuorrutus. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Levitä/valuta loput kuorrutuksesta tortun päälle ja koristele nonparelleilla.
Kuva Yhteishyvästä, koska itse otettu kuva on niin ruma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti