maanantai 28. toukokuuta 2012

Appelsiini-juustokakku

Koska en vieläkään täyttänyt 40 v, oli hyvä syy juhlia! Ihan pelkästä helpotuksesta tein työkavereille kakun ;). Ja vähän senkin takia, että koska en ollut aiemmin tullut käyttäneeksi hyytelösokeria,  ensimmäinen yritys pari viikkoa sitten ei ollut ihan täydellinen suoritus. Nyt hinguin siis päästä kokeilemaan, josko toinen kerta toden sanoo. Olin jossain lehdessä nähnyt kuvan auringon keltaisesta juustokakusta, joka oli päällystetty banaaniviipaleilla ja keltaisella kiilteellä. Se kuva silmissäni virittelin tämän reseptin. Ja kuvaamattakin se ensin jäi... Hätäisesti otettu kuva mun työpöydällä :(.
Mutta huonoista kuvista viis: hyvää oli! Työkavereita varten piti kirjailla resepti:

 Aurinkoinen appelsiini-juustokakku 

Pohja:

75 g margariinia
n. 1/2 pakettia digestive-keksejä tai vastaavia

Täyte:

1 purkki Flora Kuohua
1 rasia Valio Viola appelsiini tuorejuustoa
vajaa puoli purkillista Pirkka appelsiinimarmeladia
4-5 liivatelehteä
vajaa 1 dl appelsiinituoremehua

Kuorrutus:

2-3 banaania
1 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

Pohja: Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja murskaa keksit hienoksi. Sekoita murut sulaan margariiniin ja tasoita vuoan pohjalle.

Täyte: Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja marmeladi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kiehauta appelsiinimehu. Liuota liivatelehdet kuumaan mehuun ja liruta täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. (Tai vähintään 4 tuntia.)

Kuorrutus: Viipaloi banaanit ja lado kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja mehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä vähän välillä sekoitellen. Valuta kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti